Els límits de la tecnologia

Europa és reticent a aplicar la tecnologia per revisar jugades conflictives. A la NBA pensen diferent i cada cop ho apliquen més. Ahir es va viure una situació curiosa en el Wolves-Hornets. Amb 91-93 Corey Brewer anotava al límit de possessió. 93-93 a falta de 4’27” per al final. El joc va seguir fins al 97-95 amb 2’33” per disputar-se quan hi va haver un temps mort demanat per New Orleans, en veure’s per sota. Els àrbitres van fer ús aleshores de la nova normativa que permet revisar jugades dubtoses, com pot ser un final de possessió, quan el joc s’atura per un temps mort. I van decidir anul·lar la cistella de Brewer, tornat el marcador al 95-95. El dubte és: s’abusa en una situació així de l’ús de la tecnologia? Quan el partit avança cap a un final ajustat, s’afronta igual un atac i una defensa amb empat, +2 o -2 en el marcador? Com afecten els nervis a un equip necessitat de victòries? Quan es revisa una jugada i s’anul·la un bàsquet que s’ha fet dos minuts abans, com es pot saber quina influència ha tingut el marcador fictici que hi ha hagut durant aquest curt període en la forma d’atacar i defensar, en la pressió mental dels jugadors o en la forma de dirigir l’equip dels entrenadors?

Aquí podeu veure el resum el partit amb la polèmica acció

~ per codicat a 10/12/2009.

6 Respostes to “Els límits de la tecnologia”

1. A mi em sembla una barbaritat que això es faci després d’haver deixat continuar el joc. Quants partits hauríem de revisar i quants marcadors s’haurien de corregir ? Es podrien treure punts dels inicis de partit un cop arribats al final. Es podria fer abans d’acabar el partit o un cop acabat ? Vaja una barbaritat. Ep, una altra cos és que es faci al moment.

2. Una estafa, pasen 2 minuts i retiren 2 punts? Una cosa es mirarho al moment, que igualment no estaria gaire d’acord i l’altre es quan pasen 2 MINUTS siusplau. De pas podien revisar els errors que fan els arbrites i fer el mateix, retirar personals i tirs lliures etc….

3. Penso igual que els dos comentaris anteriors. Si és per aplicar en el moment, cap problema, al contrari, pot ser una jugada al límit i molt dubtosa pels arbitres i gràcies a la tecnologia es pot solucionar justament.

Però el que no és admisible es que anul·lin punts amb jugades vàlides posteriors. Que passaria sí… Això ja no és real.

4. Si es fés això el barça tindria una altra eurolliga, i és clar, no pot ser… això no val…

5. En los partidos decisivos de la Acb, ya tiene el Istant replay para visualizar las jugadas polémicas finales, siendo el arbitro principal en caso de conflicto quien toma la decisión.
    Es una herramienta útil, también se puede aprovechar para recordar a los mas jóvenes que antes solo habían dos árbitros.
    El la liga regular no hace falta gastar un céntimo en esto, porque actualmente no sirve para nada, solo para saber que siete equipos jugaran la copa, que ocho equipos jugaran los play off y los dos que bajaran. Y eso solo en algunas veces se decide en la última jornada.

6. Trobo una aberració que la modificació es faci quan ja s’ha seguit jugant.
    D’altra banda, crec més que correcte que s’utilitzi per veure si una cistella ha entrat a temps, sigui a l’acabar un quart o una possessió.
    Però per decidir si és falta o no, o per decidir si és tap legal o no (ho sento Barça), en resum, per rearbitrar, no ho veig correcte.