Retorn als peatges

Un altre estiu sense descans i ja se’n veuen les conseqüències. Fa uns mesos, us parlàvem del peatge dels Jocs, situació que es repeteix ara. La lesió de Pau Gasol és més greu del previst i no és l’únic de baixa perquè el Madrid enyora Felipe Reyes i Sacramento, en menor mesura, a Francisco García, per citar alguns exemples. Hi ha qui es posa les mans al cap perquè cada estiu hi hagi un combat amb les franquícies NBA, que obliguen a pagar una forta assegurança a les federacions per si se’ls lesiona algú. Qui critiqui als nord-americans, senyal que no paga 16,5 milions de dòlars a un jugador que vesteix de carrer a la banqueta durant un mínim d’un mes i s’atreveix a insinuar que la culpa és de l’entrenador per no deixar-lo treballar a menor ritme.

La Federació Espanyola no amagava el passat estiu que preferia veure Ricky Rubio al Barça que als Wolves. Segons ha pogut saber BiC, el motiu no era un altre que no ampliar les lluites amb la NBA. Cada estiu toca negociar amb les franquícies yankees per l’assegurança dels germans Gasol, Calderón i Rudy Fernández. I cada cop és més difícil arran del cas Garbajosa. Capítol apart mereix qüestionar-se per què el bàsquet necessita tenir una competició cada estiu i no fa com el futbol, on els europeus són cada quatre anys i així hi ha marge per al descans i de pas s’estalvien que molts optin per saltar-s’ho com va passar a Polònia 2009. Però no és el tema d’avui. La lesió de Pau Gasol és pitjor del previst i plou sobre mullat perquè el declivi dels Grizzlies va arrencar la temporada 2006-2007, ajudat per la greu lesió del pivot en les semifinals del Mundial de Japó. Memphis va tenir un rècord de 49-33 la temporada anterior, però es va quedar sense el referent en els 22 primers partits i va acabar signant un pèssim 22-60. Així, la defensa del títol als Lakers arrenca sense el segon jugador més important, que com a mínim es perdrà el primer mes de la temporada. El peatge de jugar amb Espanya i després pagar-ho a la NBA també té a Raül López, Garbajosa i Calderón de precedents, sense oblidar que Rudy Fernández s’ha perdut la pretemporada després de reconèixer que pagava l’excés de càrrega de treball després d’un estiu intens, en què no havia descansat com caldria després del fort cop rebut d’Ariza.

El peatge de treballar a l’estiu no és exclusiu dels Jocs. Altres jugadors que no han descansat també han caigut. Francisco García, que va intentar classificar la República Dominicana per al pròxim Mundial, estarà quatre mesos de baixa als Kings, un més que l’aler francès Batum als Blazers. I França rep per partida doble perquè els Bobcats lamenten que enlloc de cuidar-se físicament, Boris Diaw optés per anar amb la selecció sense posar fre a l’evident sobrepès. A l’ACB, el Madrid és líder sense Felipe Reyes, mentre que el Barça ha vist com Lakovic es perdia la pretemporada en esquinçar-se el turmell amb Eslovènia, sumant-hi després una lumbàlgia. A Dallas, en canvi, Dirk Nowitzki reconeixia fa uns dies que es troba com fa temps que no se sentia després de descansar a l’estiu. Veient el panorama, algú trobarà estrany que en el futur la NBA segueixi endurint les condicions per cedir jugadors a les seleccions?

Anuncis

~ per codicat a 03/11/2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: