Jugada rocambolesca hipotètica

Aquest cap de setmana comencen els playoffs de la Lliga ACB amb doble presència catalana que per ben poc no va ser triple: el Ricoh Manresa va estar a punt de culminar una temporada per emmarcar classificant-se per les elimatòries pel títol. A partir d’ara el club del Bages disputarà, possiblement, la més dura de les competicions possibles: la lluita per la supervivència en la màxima categoria del bàsquet espanyol. En parlarem quan acabi la temporada, però és difícil trobar motius per a l’optimisme.

La recta final de la lliga també obre la veda a la rumorologia, a les trucades d’agents, a les filtracions interessades a la premsa… Res que no es conegui des de temps immemorials. I com un ingredient més, com cada estiu, això que es coneix com a “dret de tanteig”. Un dret que regenta el club en el que un jugador no extracomunitari acaba contracte i, segon el qual, pot igualar l’oferta que signi el jugador amb un altre equip per retenir-lo.

Això vol dir que s’igualen tots els punts del contracte signat entre jugador i club aspirant a contractar-lo.  S’igualen totes les condicions que s’hi recullin. Totes les clàusules pactades. És a dir, inclosa la de rescissió.

Jugada rocambolesca hipotètica per lectors juristes: el jugador que acaba contracte amb l’equip A vol fitxar per l’equip B. Es coneix la intenció de l’equip A d’igualar l’oferta que rebi per retenir-lo. El jugador i l’equip B acorden que, en el nou contracte, la clàusula de rescissió serà de 15 cèntims d’euro. L’equip A l’iguala. L’equip B paga la nova clàusula de rescissió i signa el jugador.

Anuncis

~ per ronsu a 15/05/2009.

2 Respostes to “Jugada rocambolesca hipotètica”

  1. I no seria més fàcil per l’equip A deixar que el jugador fitxi per l’equip B en aquestes condicions, i ser després ells els que paguin la clàusula per recuperar-lo?

    És clar que l’equip A no seria l’únic fent cua per fitxar el jugador en qüestió… (ni crec que hi hagi cap equip B prou burro com per oferir un contracte així)

  2. Evidentment l’equip A no pot deixar que l’equip B el fitxi i pagar la clausula per recuperar-lo… principalment, per que no es pot pagar una clausula i endur-te un jugador de forma unilateral. En aquest cas si el jugador volia marxar a l’equip B per molt que el equip A vulgui pagar la clausula el jugador es qui te que trencar el seu contracte.
    Espero que hagui quetat clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: