Duel de present i de futur

L’última jornada de la Eurolliga va comportar un duel de gran expectació. Els televidents d’Estats Units i Canadà van poder seguir en directe el duel entre la Penya i el Lottomatica Roma. No, no es tracta d’un interès sobtat pel bàsquet europeu, sinó de l’enfrontament entre dos candidats a números del pròxim draft (o el del 2010): Ricky Rubio vs Brandon Jennings. Des del blog ens hem interessat per què en van dir des dels EUA. Un exercici interessant, a veure si hi esteu d’acord o no.

D’entrada cal dir que no va generar tanta expectació com des d’aquí se’ns va vendre. Cert és que hi havia una trentena d’scouts NBA seguint el partit al Palau Olímpic, però la majoria de grans pàgines de bàsquet van obviar-ne les referències. No totes, cal dir-ho. Farem tres aportacions per veure com es veu el debat de qui és millor als EUA. Òbviament, cal tenir un nivell mínim d’anglès, si bé sempre queda el recurs dels traductors online. Començarem pel diari de referència, USA Today, aquell que en les sèries nord-americanes el pare de família sempre demana la secció d’esports ja que es separa per parts. Una breu referència al partit, deixant clar que la lesió de Ricky Rubio impedia treure grans conclusions i deixant anar que no es presentarà al pròxim draft. Ho trobareu aquí.

Anem a un segon punt de vista més profund, que transpira bàsquet per tots els poros. És la revista Slam, que s’ha convertit en una de les referències a Estats Units i arreu del món de l’esport de la cistella. Des dels EUA fan un enfrontament de les virtuts i defectes de Ricky Rubio i Jennings, sortint-se vencedor el jove crac de la Penya. Ho podeu veure aquí. Hi ha una segona visió, més entretinguda, que és la d’en Lang Whitaker. A algú potser li sona el nom perquè va ser el primer yankee a agafar un vol i presentar-se a El Masnou a fer un reportatge, que acumulava elogis cap al base comparant-lo directament amb Magic Johnson i assegurant que es tractava del millor jugador del món fora de la NBA. D’això fa un parell d’anys, però manté una bona relació amb la família Rubio, que va convidar-lo a seguir el partit al Palau Olímpic. Un cop més va treure’n un llistat d’apunts tan extens com entretingut, amb el toc d’humor habitual. No dubta a fer suggeriments a l’speaker, recomanar el catering dels VIP tot i que li costa entendre com ho pronuncien els pares de Ricky, flipar de com la gent reacciona com si no s’hagués produït l’apagada de la mitja part o qüestionar què hi havia en els pantalons de Gentile per fer que no s’estés quiet. És ben entretingut.

Tres referències de com es va viure amb visió yankee el duel entre Ricky Rubio i Brandon Jennings, candidats a número u del 2009 o del 2010. Segons sembla, el nord-americà té més pressa que el català per tastar la NBA, però el duel del passat dijous el seguirem en uns anys de matinada i cara de son. Queda una darrera visió, la freak, però amb la moda actual, no es podia perdre de vista. I vosaltres, a qui posarieu com a millor dels dos tan al present com al futur?

Anuncis

~ per codicat a 04/12/2008.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: