Un marge de 2-3 setmanes més

Que si ve, que si no ve. Doncs ja està aquí. Però no com voldria. Pops Mensah-Bonsu va aterrar ahir procedent d’Estats Units en un cas amb massa secretisme i les dues parts enfadades. El jugador manté que pot esquivar el quiròfan, però 21 dies de tractament als EUA no li permeten estar a punt encara. Quan llegiu això, el britànic segurament estarà passant o haurà passat la revisió mèdica que determinarà el seu futur a la Penya, per bé o per mal.

El culebrot Pops no ha escrit encara l’últim capítol. El britànic va arribar ahir amb un detallat pla d’exercicis a dur a terme dins d’un tractament conservador que en teoria el permetria jugar en un termini de 15-20 dies. I el club no hi està d’acord. No vol esperar més. En la reunió d’ahir amb Jordi Villacampa va quedar prou clar que l’acord no serà fàcil. “Està trencat, cal operar-lo” és la tesi dels metges del club, que no tenien cap mena de fe en el tractament que ha seguit a Estats Units i esperen que la revisió d’avui els ho ratifiqui. Una posició que el jugador mai ha entès i el té molest, en no entendre l’immobilisme d’uns serveis mèdics que no volen buscar alternatives a un quiròfan que el faria estar un mínim de sis mesos de baixa i que a més surten als mitjans parlant d’enganys i lesions cròniques. És un dels dos punts que tenen cabrejat al pivot.

El segon punt que té Pops amb la mosca rere nas és l’actitud del club. El jugador ha enyorat que algú de l’entitat badalonina donés detalls en públic de per què viatjava a Estats Units. Només s’ha informat de molèsties a l’espatlla dreta sense més especificacions i al cap d’uns dies d’un expedient disciplinari per no tornar, posició que té un punt de lògica quan als EUA et diuen que amb un tractament conservador hi ha l’opció, no segura cal aclarir-ho, d’evitar l’operació i a Badalona t’esperen amb el bisturí a les mans, sense atendre a alternatives. Dos equips, un d’important i l’altre italià s’han interessat per la situació del jugador i estan disposats a esperar aquestes 2-3 setmanes extra que demana.

Explicat això, que potser faria pensar que el jugador té motius per estar emprenyat, cal relatar d’on ve el malestar de la Penya. D’entrada, se senten enganyats. La revisió mèdica d’abans de fitxar es fa en funció d’una sèrie de testos protocol·laris i unes proves específiques en base a l’informe mèdic que s’entrega al club amb l’historial del jugador. Als Joventut mantenen que l’informe obviava lesions que ara han dut al punt actual. S’han intentat agafar a aquest punt per rescindir el contracte, sense èxit. L’altre punt que els té molestos és la falta de comunicació. Fins fa una setmana no van donar senyals de vida, excepte una conversa que l’agent del jugador admet que “podria donar peu a confusions” perquè no es va fer en anglès. Surrealisme pur.

Amb tot, el més perjudicat és el club perquè tal com explicava el blog fa unes setmanes, si no s’opera no pot cobrar indemnització i afrontar aleshores el fitxatge d’un relleu. El peatge està sent força alt perquè l’aficionat ha sortit enfadat dels últims quatre partits a casa i a l’Eurolliga s’està a un pas de quedar fora del Top16 en un grup farcit de rivals mediocres. La Penya manté el somni de recuperar Moiso, però no hi ha forma humana de fer quadrar els números pel milió d’euros de sou del francès a Moscou. Cobrar per Pops tampoc és garantia d’arribar-hi. El mercat ofereix l’opció de Ratko Varda, que no acaba de convèncer i té genolls sospitosos, mentre que l’alternativa Zizic es va refredar quan el Galatasaray va pagar-li els endarreriments en la nònima i les ganes de l’exBarça d’abandonar Turquia es van calmar de cop. Tot plegat, una situació difícil de resoldre i que ha hipotecat una temporada de per sí difícil per l’adéu de dos grans referents com Aíto i Rudy Fernández. Es va apostar pel risc d’un joc interior curt amb Mensah-Bonsu de referent i ha petat, deixant un mínim marge de reacció. Mala peça al teler.

Breu actualització

Els exàmens mèdics d’ahir van confirmar la tesi dels metges de la Penya. Les oficines del club van acollir al vespre una primera reunió per valorar els resultats, en què se li va comunicar a l’agent de Pops que calia operar. La setmana vinent el consell d’administració badaloní es reunirà per acabar d’avaluar la situació, ja amb la reacció del jugador i coneixent la postura de l’altre part. El procés està en mans dels serveis jurídics, que encara trigaran un parell de setmanes a solventar el cas, sense que es pugui fitxar abans. El Joventut ha assumit que pot quedar fora de l’Eurolliga per tot aquest procés, però entenen que no hi poden fer més.

Anuncis

~ per codicat a 26/11/2008.

2 Respostes to “Un marge de 2-3 setmanes més”

  1. Collons, la setmana que ve?? no podend eixar d’anar a passar el cap de setmana fora (aquesta jornada no juguem). Recony, a buscar solució ja!, res de deixar-ho per la setmana que ve!!

  2. Crec que con esta el pati, es q el pops jugui y fichar a un pivot con bets per poc preu.PODRIAN tenir un any de trancisio.si tenin que donar al jagla de cambi estara molt be.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: