I les propostes?

Avui s’ha presentat l’ACB 2008-2009. La segona millor competició del món torna a afrontar una temporada amb fuga d’estrelles, un contracte televisiu que fa riure i el súmum dels despropòsits: un calendari amb 17 equips, en plena baralla sobre si en el futur n’hi haurà 16 o 18. Les reunions se succeeixen i seguim esperant propostes, fórmules engrescadores de futur que no es limitin a ser el qui dia passa, any empeny.

La mitjana d’espectadors als camps puja i el foro de l’ACB treu fum. Són els dos únics punts optimistes del present de l’ACB. No falta qualitat, hi ha estrelles emergents com Ricky Rubio, estrelles que tornen (Navarro), estrelles que debuten (Andersen) i d’altres que no marxen (Splitter). Són grans noms que no amaguen una realitat pobre. Els poderosos ho segueixen sent, entre d’altres coses perquè tenen una seguretat en forma de futbol, banc o diputació. Un exemple, el Barça de bàsquet va ingressar la temporada passada 6,32 milions d’euros i en va gastar 26,79 segons reflecteix la memòria del club. Els grans són excepcions dins d’una Lliga ferida de gravetat. Tal com ja hem comentat, jugadors de quatre equips van anar al fons comú de l’Associació de Jugadors per mirar de cobrar alguna cosa dels diners que els debien. Alhorauna llarga sèrie de clubs (Gran Canària, Múrcia, Granada i Menorca) han reduït pressupost, un ha desaparegut (Girona), un altre s’ha salvat pels pèls (Estudiantes) i un altre comença la Lliga avisant que potser no l’acaba (Manresa). la reacció de l’ACB ha estat avui criticar els del Bages per entendre que poden provocar temor en equips que estan en situació similar. Posats a citar ridículs, comentar que l’Estudiantes comença la Lliga a casa diumenge, però no va poder vendre els abonaments fins ahir, en què un jutge va donar-los la raó en el conflicte amb les autoritat. Podrà jugar al Madrid Arena i els socis tenen sis dies per triar localitat. Amb un matís o dos: la directiva ha advertit que l’hora del primer partit no és segura i els dos primers duels es disputaran a Vistalegre perquè la pista està ocupada. Calen comentaris?

La mala situació de la majoria és un detall més d’una Lliga amb dos problemes greus més. D’un costat, els 17 equips, que obliga a fer-ne descansar un cada setmana com en els temps que erem benjamins o alevins. Esperpèntic i més quan hi ha una disputa entre els dirigents de l’ACB que ho volen aprofitar per reduir la competició a 16 i els clubs, que no en són partidaris, recolzats per la FEB, que té un contracte signat amb l’ACB que obliga a un mínim de 18 equips. El pròxim estiu, tindrem la resolució del cas Obradoiro, que hi té plaça assegurada per llei, però el projecte més que verd. Tornarem a una Lliga de 17? S’improvisarà sobre la marxa? Tot un exemple de planificació.

L’altre costat fosc és la televisió. No se sap vendre el producte. La Supercopa va convocar 591.300 espectadors en la part dels concursos. Els partits van tenir encara menys ganxo. I la realitat és que cap cadena s’ha interessat pels drets de l’ACB, així que tornem a tenir un nou any amb l’almoina de TVE i el maltractament al producte ja prou conegut a aquestes alçades.

Detalls per estar molt preocupats… o no. De l’ACB no en surt ni una proposta, ni un estudi de canvi de sistema de competició o del que sigui. Immobilisme total. Bé, estan pendents de protestar pel tancament de l’Eurolliga amb una proposta inviable perquè baixaria la qualitat de la competició i amb la força molt tocada per l’absència de Madrid, Barça i Tau en les queixes. Poc moviment i mal fet, com quan van decidir reduir les semifinals a tres partits. Mesos de competició i tres rondes de play-off solventades en poc més de dues setmanes.

PD: fa unes setmanes expressavem els dubtes des del DKV Joventut sobre el repartiment dels ingressos de l’Eurolliga. El temps dóna la raó a les sospites verd-i-negres, tot i que sense TV3 hi tingui res a veure. Coses de Bertomeu&Cia, tal com explica en aquest article en Julian Felipo.

Anuncis

~ per codicat a 30/09/2008.

4 Respostes to “I les propostes?”

  1. Sí que hi ha televisions que s’han interessat pel bàsquet… el que no tinc clar és per què una vegada més els hi donen a TVE…

  2. De veritat es tan difícil millorar dues o tres cosetes que farien millor les retransmisions? Jo aporte una: 1) Tot el tems de joc, en camera fixa i sense talls per a repeticions. Sols en temps morts, per a no perdre res del partit. D’altra banda crec que Scariolo es un encert.

  3. Amb la incorporació d’Scariolo a les transmis qui ha de vigilar és la Fe López, que ja coneixem la tirada per les comentaristes de l’italià… 😛

  4. […] se debería invitar a reflexionar para mejorar una situación que ya comienza a ser alarmante. Blog i Continuació reclama nuevas propuestas económicas Julián Felipo, periodista de El Mundo […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: