Insistint en la fal·làcia del factor camp

Fa un any, per aquestes dates, publicàvem un article en aquest mateix blog en què posàvem en dubte la transcendència del factor camp. Una temporada més tard, la fal·làcia d’aquest aventatge torna a quedar en evidència, de manera encara més accentuada.

No vull repetir arguments perquè segueixen sent vàlids els de l’article que, amb un punt d’oportunisme, avui aconsello rellegir: “La fal·làcia del factor camp”

Les xifres d’aquests playoff són la constatació de la rellevància relativa del teòric aventatge local i, alhora, un motiu per a l’esperança blaugrana. Guanyar a Vitòria dos partits és difícil, però no pas pel soroll de les graderies, sinó pel rival sobre el parquet.

>> A banda del comentaris a l’article, recorda que disposem d’un fòrum on debatre més àmpliament el tema: FÒRUM BLOG I CONTINUACIÓ

Anuncis

~ per ronsu a 31/05/2008.

3 Respostes to “Insistint en la fal·làcia del factor camp”

  1. En canvi als playoffs de la NBA el porcentatge de victories locals ha sigut altíssim…

  2. Koncon, les victòries locals de l’NBA són degudes al factor camp o a que simplement l’equip de casa era millor? Perquè potser (i només potser) els Lakers juguen millor que la resta. Sobretot si tenim en compte que han guanyat a camps gairebé inbatibles com els dels Jazz (que per la seva banda havien guanyat els dos primers partits a Houston a primera ronda) o els Spurs (eliminant els Hornets en un setè partit decisiu… jugat a New Orleans).

    I els Celtics? Van perdre el factor camp contra els Pistons només començar la final de la conferència est. I van rematar l’eliminatòria guanyant dues vegades a Detroit.

    Segur que és tan rellevant el factor camp?

  3. No estic d’acord. S’hauria de mirar cada partit i les reaccions del public, no només el resultat final: jo crec que si que la gent en un pavelló té el seu pes.
    En tot cas, seria interessant saber l’opinió de jugadors i tecnics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: