Defensar per davant

Avui una pissarra breu per exemplificar una bona feina defensiva: la defensa per davant a un jugador que es situa al pal baix. Especialment recomanable si l’atacant té aventatge d’alçada respecte al defensor.

L’objectiu és que no pugui rebre el jugador defensat, ja que tindria totes les de guanyar amb la pilota a les mans prop de la cistella. Per això cal col·locar-se davant el defensat però sense mirar-lo, sinó fixant la vista en la pilota.

Alhora, el defensor ha de mantenir contacte físic amb l’atacant, de manera que, tot i no veure’l, pugui seguir-lo en cas que es mogui (en el vídeo, fixeu-vos com Mickeal fa girs per provar de desempallegar-se del Rudy).

Cal desplaçar-se lateralment sense perdre la privilegiada posició guanyada: per davant. I aixecar els braços per dificultar una passada per dalt.

Si es fa de manera perfecta, el resultat pot ser una cosa com la següent…

El treball defensiu del Rudy no cessa després d’impedir que rebi en una banda, sinó que es manté quan Mickeal canvia de costat i ho torna a provar. El premi a la bona tasca és una empenta per darrera de l’atacant, desesperat davant la impossibilitat de rebre. I la falta en atac corresponent, és clar.

Anuncis

~ per ronsu a 10/04/2008.

3 Respostes to “Defensar per davant”

  1. OStia, no m’hi havia fixat en això. molt interesant

  2. Em vaig fixar en viu i realment és de video. A la primera part em sembla recordar una altra acció similar a aquesta

    En Ferran també ho acostuma a fer molt sovint quan defensa al tres rival.

  3. I encara n’hi ha més. En Rudy defensivament està sempre pendent de tapar les linees de passada. Hi ha una altre jugada que, em sembla que és en Prigioni, està més enllà de la linea de tres en linea recta al taulell i un dels pivots del Tau es desmarca sota l’anella, en Prigioni li fa una passada picada i en Rudy que estava defensant a una banda arriba a temps de tallar la pilota.
    De fet la defensa de la Penya es basa molt en estar pendent de les linees de pase (passada?). La linea exterior de jugadors es dedica a portar als atacant a situacion on es troben amb dos i fins a tres defensors que els obliga a fer passades precipitades i la resta de defensors estan atents a això i si fos poc i es supera la primera linea de defensa es troben la intimidació de Moiso i Sonseca i els llarguissims braços d’en Jagla.
    En els quarts de final de l’Uleb, contra el Pamesa es va veure molt bé. El Pamesa es va trobar un mur defensiu impenetrable, i gràcies a això es va recuperar el domini del partit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: