La paella pel mànec

La Penya va fer una aposta clara pel planter a l’estiu. Ascens de Pau Ribas al primer equip i cessió de Marcelinho Huertas al Iurbentia Bilbao. El brasiler acaba contracte el 30 de juny i el DKV es guarda el dret de tempteig. La bona temporada del base, però, no ha passat desapercebuda i compta amb l’interès de diversos equips, així com més d’una oferta amb números sobre la taula. El Joventut ha reaccionat oferint-li la renovació per tenir més marge de maniobra, però no hi compta per a la pròxima temporada i no està capacitat per competir amb altres pretendents. Marcelinho té la paella pel mànec, així que ja ha comunicat que no negociarà abans d’acabar la temporada.

El DKV va acabar amb la imbatibilitat de La Casilla el passat dissabte. El millor del Bilbao va tornar a ser l’omnipresent Marcelinho, amb ganes de lluir-se contra l’equip propietari dels seus drets. El brasiler té unes mitjanes de 14,7 punts (10è de l’ACB), un 51,7% en tirs de 2, un 85,58% en tirs lliures (13è), 4,13 assistències (6è), 1,7 pilotes robades (7è) i 3,04 pèrdues (3r). Números que el situen entre els millors de la Lliga i que comporten força núvies. D’entrada, l’equip d’origen. La Penya va aprofitar el desplaçament per tenir un intercanvi d’impressions amb el jove base, treient-ne conclusions poc positives. El pla de renovar-lo sense acabar de tenir clar que fer-ne després no convenç gens al jugador, que també té unes pretensions econòmiques allunyades del plantejament verd-i-negre.

L’estiu de 2006 Marcelinho Huertas va renovar per dues temporades i un sou aproximant d’uns 72.000 euros. Fitxa baixa d’acord amb un jugador que era la tercera opció en la direcció per darrera de Bennett i Ricky Rubio. Un any més tard, la necessitat de donar més protagonisme a Ricky i d’afegir tiradors davant l’adéu del nord-americà i de Paco Vázquez va comportar l’aterratge de Mallet i Pau Ribas amb la conseqüent cessió del brasiler al Iurbentia. Hi havia confiança en Marcelinho, però no espai a la plantilla. Amb tot l’èxit del base ha sorprès a la Penya, tot i que es negui de portes cap enfora. Esperaven una bona temporada si li donaven confiança, però no tant positiva.

Fet el repàs a la història, anem a la situació actual. Marcelinho té damunt la taula una oferta de renovació, però la xifra és baixa i hi ha la porta oberta a seguir cedit una temporada més. Mallet va signar per un any amb opció a un altre, però despatxar-lo hauria d’anar acompanyat d’un o més fitxatges amb bon tir exterior, sobretot si marxa Rudy. El jugador vol tornar a la Penya i triomfar com no ho va poder fer en l’anterior etapa, però amb unes condicions clares. Vol galons, un rol impotant i un sou en correspondència. I res de seguir cedit. Té la paella pel mànec. D’entrada, compta amb una sucosa oferta de renovació del Bilbao, que aprofita les condicions fiscals de la zona per ajustar el preu. La Penya hauria d’oferir més per pagar el mateix, una de les desigualtats que hi ha a l’ACB i a Europa en general. També hi ha l’interès mostrat per diversos equips de la Lliga com el Tau i d’Europa, aprofitant el passaport italià. Haurem d’esperar a l’estiu per veure on acaba Marcelinho, però Badalona no surt des de les primeres places de la graella en la cursa per controlar el futur immediat del brasiler.

Anuncis

~ per codicat a 06/03/2008.

2 Respostes to “La paella pel mànec”

  1. És el perill que hi ha en agafar gent amb projecció, i dedicar-se a formar-los, esperar, aguantar, i tornar a esperar, temporada rera temporada una “explosió” d’aquests. Si es tira la tovallola sempre hi ha la possibilitat que tal explosió succeeixi en un altre equip. Sempre queda el pensar “i si hagués seguit”… i veure que actua de referent important en un altre equip sempre crea dubtes.

    Però no crec que sigui el cas. No s’ha fet res malament des del meu punt de vista. L’estructura de plantilla i l’aposta pels joves de la casa van desencadenar la situació, com bé es diu al text.

    El jugador va haver d’acceptar que el club no comptava amb ell, i adaptar-se a la situació de cedit. Per això ara em sembla prou just que sigui el jugador el que tingui la paella pel mànec, que sigui el que pot posar exigències a com han d’anar les coses.

  2. Realment Marcelinho cobra 72.000 euros?

    I lavina quant es que cobra???? Ja se que son posicions diferents, comuntari i nacional ifins i tot projecte de futur vs. fitxatge a corre cuita…pero fa mal als ulls!

    disculpeu les faltes,no estic a l’estat espanyol…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: