Presoners de l’expresoner (editat)

Els aplaudiments del primer dia han derivat cap a la decepció. Lonny Baxter va exercir de fitxatge mediàtic a la Penya per una història tan curiosa com trista amb el doble pas per presó. Pel que sembla, els llibres el recordaran més pel temps entre reixes que per l’aportació damunt el parquet perquè el DKV s’ha cansat d’esperar. Dos mesos haurien de comportar una millora en l’aportació que vagi més enllà d’un notable descens de pes. Ara se l’intenta col·locar per a alegria de Popovic en un altre equip, sense que l’operació sigui fàcil. A mitja temporada, s’ha de retocar l’equip amb l’economia recordant que el marge és escàs, ben escàs.

Les notícies dels últims dies generaven confussió. L’afició verd-i-negre fregava l’embogiment per mirar d’entendre per què Popovic no jugava quan el seu rendiment és més que correcte i quan sovint millora l’aportació dels altres interiors. Coses de l’Aíto, deien uns. Minuts per a Baxter, deien d’altres. I des del club s’afirmava que s’intentava col·locar el serbi, així que no es donarien minuts a un pivot que havia de marxar, restant-los als qui sí havien de ser importants fins a final de temporada. El protagonisme de Popovic es cotitza a l’alça als últims partits, sense que el de Baxter augmenti i coincidint amb una davallada de Jagla. La realitat, però, indica que el tècnic no està content ni amb l’excampió de la NCAA ni amb l’exEstrella Roja, que estaria ja a Granada si a l’últim moment no s’hagués fet enrere quan hi havia pacte entre equips.

La plaga de lesions al joc interior van dur el Granada a interessar-se per Popovic, ofert setmanes abans per la Penya, que va repetir la suggerència a una sèrie d’equips més com Estudiantes, que va preferir Potapenko, Menorca, Lleó o Cajasol. Els granadins van arribar a un ràpid acord amb el representant del jugador, Quique Villalobos, i fins i tot es van signar papers. No va servir de res perquè Popovic va frenar l’operació a l’últim moment. La sorpresa va ser quan el nom de Baxter va sortir des de les oficines badalonines. Els andalusos veuen amb bons ulls l’oferiment, tot i que a preu reduït perquè veuen la fitxa massa alta. I amb les lleis hem topat. Els primers contactes van trobar-se un mur en la legalitat. Està prohibit que un jugador extracomunitari amb contracte fins a final de temporada canviï d’equip. És una forma d’evitar que, per exemple, si un yankee se surt a Lleó, un dels poderosos el fitxi a mitja temporada. No és el cas, però d’entrada l’ACB s’hi ha oposat. Els verd-i-negres estudien quins buits legals hi ha per saltar-se la normativa, però la solució no serà fàcil… ni ràpida, així que el Cebé mira altres opcions.

No és l’única normativa problemàtica. El termini perquè jugadors espanyols o comunitaris canviïn d’equip dins l’ACB acaba el pròxim dijous 31, així que els intents de col·locar Popovic tenen data de caducitat. El dubte és com retocar la plantilla. Si Popovic es queda, salta Baxter. Hi ha bon feeling amb l’agència del nord-americà, però òbviament si el fan fora vol cobrar. Si se l’envia a un altre equip, cap problema. Desfer-se del nord-americà sense pagar és l’objectiu perquè si s’ha d’indemnitzar, la caixa quedarà sota mínims i amb l’obligació de fer un esforç perquè s’haurà d’incorporar algú. El següent pas el marcarà el mercat. En funció de les opcions que hi hagi s’apostarà per un aler i donar més minuts a Barton en la posició de quatre o incorporar un nou pivot. I tot això pendents de Flis que segueix una evolució tant bona com lenta. La situació actual amb sis pivots en nòmina és insostenible però el trencaclosques no serà fàcil de resoldre. Això sí, la consigna és clara: abans d’entrar, deixin sortir. Si ningú surt, ningú entra. Això sí, de tot plegat se’n desprèn amb claredat que Aíto ha perdut la fe en Baxter, que condiciona el final de temporada. Lligats de mans per l’expresoner. Ironies del destí.

Anuncis

~ per codicat a 24/01/2008.

7 Respostes to “Presoners de l’expresoner (editat)”

  1. la verdad es que es una pena lo de baxter pq mucha gente tenia muchas ilusiones depositadas en el .

  2. la planificacion de la temporada es desastrosa.

  3. Gaines debe estar de carcajada suelta desde el sofá de su piso de Istambul.

  4. LA veritat, és que s’ha fet una mica el ridicul….i sobretot ara especulant amb la marxa de popovic o baxter. Com a club no estem al nivell que mostra la classificació. No em puc creure que tot això estigui passant unica i exclusivament per culpa dels diners i/o d’Aito. S’ha planificat la temporada molt molt malament, isort en tenim de les r’s que si no……

  5. la oferta a gaines era muy superior a nuestras posibilidades. no mezclemos cosas

  6. Llàstima, doncs Baxter era la gran esperança de la Penya per mantenir-se bé fisicament al llarg de 3 competicions: ACB, Copa i ULEB. Ara tornaran a estar coixos…

  7. El serial Baxter/Popovic merece un análisis. Añadamos que se busca un alero para complementar a Barton, que juega muchos minutos de pivot??? En el caso de Baxter, creo que se aplica que Aíto suele tener un trato muy frío/profesional con sus jugadores. No me extrañaría que no hubieran ni hablado al respecto de su rendimiento. Es una situación rara que jugadores con supuesta valía no acaben de rendir como se esperaba de ellos. Tendremos un caso Marcelinho 2da parte? Fijaos en su rendimiento este año y lo diferente que juega. Y lo de Popovic… el único jugador interior junto con Fonseca capaz de pedir un balón en el poste bajo… no se entiende que sus minutos sean tan escasos. Pero son las cosas de Aíto. Es un gran entrenador, pero muy peculiar. La Penya sin él no sería lo mismo… para bien o para mal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: